ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων κατά ημέρα ελλιμενισμού

Πειραιάς, 13.11.2012

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., ανακοίνωσε για πρώτη φορά, το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων κατά ημέρα ελλιμενισμού (berth allocation) του 2013, ικανοποιώντας έτσι ένα ακόμα αίτημα της αγοράς κρουαζιέρας.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας στους εκπροσώπους της ναυτιλιακής κοινότητας κατά την εκδήλωση υποδοχής του νεότευκτου πλοίου “MSC DIVINA”, «αναρτήσαμε ήδη στο διαδίκτυο το ημερήσιο πρόγραμμα εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων για το έτος 2013.

Για πρώτη φορά εφαρμόζονται κανόνες προτεραιότητας, οι οποίοι προέκυψαν ύστερα από διαβούλευση του Οργανισμού με τις εταιρίες κρουαζιέρας.

Όλα τα πλοία βάσει του νέου σύγχρονου κανονισμού του ΟΛΠ Α.Ε. για την κρουαζιέρα, τα οποία υπέβαλαν πρόγραμμα πλοίων μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2012 έγιναν αποδεκτά και τους διασφαλίσθηκε θέση ελλιμενισμού. Ήδη τα νέας γενιάς πλοία, άνω των 300 μ., έχουν διασφαλίσει ακριβή θέση ελλιμενισμού στην Ακτή Θεμιστοκλέους και θα εξυπηρετούνται πλέον από το νέο κτίριο υποδοχής επιβατών (Passenger Terminal B “Themistokles”) 5.800 τ.μ. Ήδη για 659 κρουαζιερόπλοια έχει γίνει ακριβής προγραμματισμός στο Λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε., ενώ αναμένονται και οι τελευταίες διορθώσεις προγραμμάτων των εταιριών μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Κύριο χαρακτηριστικό του έτους 2013 θα είναι η αντικατάσταση από τις εταιρίες πλοίων μεσαίου μεγέθους με ακόμα μεγαλύτερα και νέας γενιάς πλοία με περισσότερους επιβάτες.

Ο νέος προγραμματισμός ελλιμενισμού, αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως και αποτελεσματικά ιδιαίτερα με τά την παράδοση των δύο (2) νέων θέσεων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στην Ακτή Mιαούλη στις αρχές της νέας περιόδου.

Όπως ήδη έχω ανακοινώσει στην ημερίδα για την κρουαζιέρα πρόσφατα, ο τομέας της κρουαζιέρας το 2013 θα είναι θετικός και ανοδικός σε σχέση με το έτος 2012».

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.