Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργου Κουμουτσάκου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

16/07/2019

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κατά την επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Επιχείρησης «Ποσειδών» στο Ανατολικό Αιγαίο. Η συνεργασία Λιμενικού με την FRONTEX εστιάζεται κυρίως στις μεταναστευτικές ροές που αντιμετωπίζουν η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος καθώς και θέματα που αφορούν τη συνεργασία Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής. Παρουσιάστηκαν τα επιχειρησιακά μέσα που υπάρχουν και επιχειρούν στην περιοχή καθώς και τα συστήματα επιτήρησης νέας καινοτομίας όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αερόστατο.

Επίσης, έγινε παρουσίαση που αφορά την έρευνα και διάσωση και στο τέλος έγινε ξενάγηση στα κέντρα επιχειρήσεων και στο διεθνές συντονιστικό κέντρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Αξιωματικός-σύνδεσμος της Frontex στην Ελλάδα, κ. Γρηγόριος Αποστόλου.


Φωτογραφία: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Φωτογραφία: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου