Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη φορτηγού πλοίου στο Ναύπλιο την 22/12/2018

24/12/2018

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αποκολλήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Φ/Γ ''SIBEL D'' σημαίας Παναμά, το οποίο είχε προσαράξει πρωινές ώρες της 22/12/2018 στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Ναυπλίου, με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» Ν.Π. 12544.

Το εν λόγω πλοίο, ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο και άμεσα καταδυτικό συνεργείο προέβη σε επιθεώρηση των υφάλων του χωρίς να διαπιστωθεί ύπαρξη ρήγματος ή άλλης βλάβης.


Προσάραξη φορτηγού πλοίου στο Ναύπλιο

22/12/2018

Προσάραξη του Φ/Γ ''SIBEL D'' σημαίας Παναμά σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Ναυπλίου.

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από το Ναύπλιο με προορισμό το λιμένα Βόλου, με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, έμφορτο με 2.200 τόνους λίπασμα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για παροχή συνδρομής. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ιδιώτη δύτη, δε διαπιστώθηκε ρήγμα στο πλοίο.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SIEBEL D'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου