Φ/Γ πλοίο «KILIC 1»Συνέχεια ενημέρωσης για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ πλοίο «KILIC 1» σημαίας Τουρκίας την 20/10/2018

22/11/2018

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε χώρο του μηχανοστασίου του Φ/Γ πλοίου «KILIC 1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 8 Ν.Μ. νοτιοανατολικά ακρωτηρίου Ταίναρου, βραδινές ώρες της 20/11/2018 , σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως βραδινές ώρες χθες.

Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 11939 κατέπλευσε ασφαλώς σε αγκυροβόλιο του λιμένα Γυθείου.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.


Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ πλοίο «KILIC 1» σημαίας Τουρκίας

21/11/2018

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε χώρο του μηχανοστασίου του Φ/Γ πλοίου «KILIC 1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 8 Ν.Μ. νοτιοανατολικά ακρωτηρίου Ταίναρου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 6-7 bf.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από Τυνησία με προορισμό την Τουρκία σε άφορτη κατάσταση και επί αυτού επέβαιναν έντεκα (11) μέλη πληρώματος, άπαντες αλλοδαποί.

Άμεσα το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. κινητοποίησε τις Λιμενικές Αρχές Πύλου, Νεάπολης Βοιών, Καλαμάτας, Κατακόλου και Γυθείου, προς παροχή συνδρομής στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) παραπλέοντα, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ απέπλευσαν και δύο (02) ρυμουλκά πλοία από τη Νεάπολη Βοιών και την Καλαμάτα αντίστοιχα. Τα έντεκα (11) μέλη πληρώματος του «KILIC 1» εγκατέλειψαν το πλοίο, παρελήφθησαν από σωσίβια λέμβο του Κ/Ζ «COSTA LUMINOSA» σημαίας Ιταλίας, ακολούθως μετεπιβιβάστηκαν στο παραπλέον Φ/Γ «SANDETTIE» σημαίας Ολλανδίας και τελικά σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η φωτιά, η οποία είχε επεκταθεί στους χώρους ενδιαίτησης είναι σε ύφεση, ενώ πλησίον του Φ/Γ πλοίου «KILIC 1» βρίσκεται ρυμουλκό πλοίο και μεσημβρινές ώρες σήμερα αναμένονται δύο (02) πυροσβεστικά πλοιάρια.

Δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου