Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Λευκάδα την 16/11/2018

17/11/2018

Αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ XXXIV» Ν.Π. 12317, μεσημβρινές ώρες χθες, το Φ/Γ ''KORAVI'' σημαίας Αλβανίας, το οποίο είχε προσαράξει βραδινές ώρες της 15/11/2018, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια ν. Λευκάδας.

Το εν λόγω πλοίο, ρυμουλκήθηκε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Βασιλικής, όπου παραμένει ασφαλώς αγκυροβολημένο συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος.


Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Λευκάδα

16/11/2018

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς, Πάτρας και Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη του Φ/Γ “KORAVI” σημαίας Αλβανίας, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Δουκάτου, νότια ν. Λευκάδας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου για Αλβανία, έμφορτο με 1.949 ΜΤ σιδήρου σε βέργες. Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσαν για το σημείο δέκα (10) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ ενημερώθηκαν δύο (02) παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα οκτώ (08) μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν προληπτικά με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής απ' όπου οι επτά (07) έχουν ήδη εξέλθει.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “KORAVI”, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου