Φωτογραφίες: Υπουργείο Ναυτιλίας & ΑιγαίουΣυνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ σκάφους στο Γύθειο την 07/06/17

20/06/2017

Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ ''ST. GREGORY'' σημαίας Μπαχάμες, πρωινές ώρες της 07/06/17, στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΚΟΚΚΑΛΑΣ'', γνωρίζεται ότι το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο αποκολλήθηκε κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης ποσότητας φορτίου.


Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ σκάφους στο Γύθειο

08/06/2017

Αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στο Γύθειο που συνέβη πρωινές ώρες της 07-06-17, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ανάθεση της διαδικασίας ναυαγιαίρεσης σε ιδιωτική εταιρεία.

Επιπροσθέτως, από το Λιμεναρχείο Γυθείου συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τέσσερα (04) μέλη πληρώματος για παράβαση των άρθρων 277 και 278 του Ποινικού Κώδικα.Προσάραξη Φ/Γ σκάφους στο Γύθειο

08/06/2017

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ ''ST. GREGORY'' σημαίας Μπαχάμες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΚΟΚΚΑΛΑΣ'', με δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τσορνομόρσκ Ουκρανίας με προορισμό το λιμένα Σφαξ Τυνησίας, έμφορτο με τριάντα μία χιλιάδες μετρικούς τόνους (31.000MT) θειάφι χύδην.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν προς παροχή τυχόν συνδρομής δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ ''ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ'' Ν.Π.12369 το οποίο παραμένει στο σημείο.

Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε στεγανές δεξαμενές του πλοίου (fore peak και double bottom). Επίσης, διαπιστώθηκε από δύτες η ύπαρξη ενός ρήγματος στο πρωραίο τμήμα (fore peak), μήκους περίπου 70-80cm και πλάτους περίπου 04cm.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου, ενώ τοποθετήθηκαν πλωτά φράγματα για πρόληψη ρύπανσης.


Φωτογραφίες: Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου

Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου