Συνέχεια ενημέρωσης για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε Δ/Ξ πλοίο νοτιοανατολικά νήσου Ρόδου την 19/04/2017

20/04/2017

Αναφορικά με το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο του δεξαμενόπλοιου «USICHEM» σημαίας Μάλτας την 19/04/2017 στη θαλάσσια περιοχή 39 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Ρόδου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ “ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ” σημαίας Παναμά, προς βόρεια της ν. Ρόδου.


Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Δ/Ξ πλοίο νοτιοανατολικά νήσου Ρόδου

19/04/2017

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο του δεξαμενόπλοιου «USICHEM» σημαίας Μάλτας το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 39 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Ρόδου.

Το ανωτέρω πλοίο, με 17μελες πλήρωμα, είχε αποπλεύσει έμφορτο με 5.900 Μ.Τ. ηλιέλαιο από Ταμάν Ρωσίας με προορισμό Πορτ Σουδάν , ενώ κατά δήλωση του Πλοιάρχου του η πυρκαγιά είχε ήδη κατασβεστεί με ιδία μέσα.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και δεσμεύθηκαν δύο (02) παραπλέοντα πλοία, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Στην περιοχή, όπου βρίσκεται το ανωτέρω Δ/Ξ συνοδευόμενο από πλωτά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παραπλέοντα πλοία, πρόκειται να καταπλεύσει μεσημβρινές ώρες αύριο ρυμουλκό, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου