Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON» στη Θήρα και του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ»στον Άγιο Κήρυκο

17/10/2013

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON» Ν.Π. 10579, ότι λόγω τοπικών, δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αδυνατεί να προσεγγίσει στο λιμένα Αθηνιού και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα κατάπλου, τον Πειραιά.

Στο «BLUE HORIZON» επρόκειτο να αποβιβασθούν 13 επιβάτες από Ρόδο, 23 επιβάτες από Κω καθώς και 2 ΙΧΕ οχήματα, ενώ θα επιβιβάζονταν 232 επιβάτες, 27 ΙΧΕ οχήματα, 6 Φ/Γ οχήματα, 2 λεωφορεία και 6 Δ/Κ για το λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Επίσης ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» Ν.ΧΙΟΥ 362, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αδυνατεί να προσεγγίσει τον οικείο λιμένα και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα κατάπλου, τους Φούρνους Ικαρίας.

Στο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» επρόκειτο να αποβιβαστεί ένας επιβάτης, ένα Φ/Γ όχημα και ένα Δ/Κ ενώ θα επιβιβάζονταν 31 επιβάτες, 2 ΙΧΕ οχήματα και 6 Φ/Γ οχήματα.


Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου