Η ύψιστη αποστολή που επιτελεί καθημερινά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή
στα σύνορα της Ευρώπης


16/10/2013


Η ύψιστη αποστολή που επιτελεί το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. στα θαλάσσια σύνορα της χώρας και κατ'επέκτασιν της Ευρώπης. Όλες οι λήψεις που εμπεριέχονται είναι από πραγματικά περιστατικά.

Tο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή επιτελεί καθημερινά ένα πολύτιμο έργο με ευρωπαϊκή και όχι απλά εθνική διάσταση. Διαθέτοντας ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεών του σε υλικοτεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό στα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αθρόες ροές αλλοδαπών που επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.

Παράλληλα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, θέτει ως κορυφαίο καθήκον την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Παρέχοντας καθημερινά πλήρη ανθρωπιστική βοήθεια στους παράνομους μετανάστες που εντοπίζει ή και διασώζει, προασπίζει τα ατομικά τους δικαιώματα και διασφαλίζει την αξιοπρέπεια τους.

Η εθνική και ευρωπαϊκή αποστολή που επιτελούν καθημερινά τα στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., αναδεικνύεται με παραστατικότητα στο επισυναπτόμενο βίντεο, διάρκειας τρεισήμισι (3.50΄) λεπτών, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου