Συμμετοχή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην διακλαδική άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ»

16/10/2013

Παρουσία του Πρωθυπουργού, του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Πυρπολητής» που είχε ως αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη νήσου και πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Ύδρας και ν. Δοκού.

Στην άσκηση συμμετείχαν επίλεκτες μονάδες και σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο προαγωγής της διακλαδικότητας και του διϋπηρεσιακού συντονισμού μεταξύ των επιχειρησιακών δυνάμεων.

Ειδικότερα το Λιμενικό Σώμα συμμετείχε με Ομάδα Ειδικών Επεμβάσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών/Λ.Σ., ένα Ταχύπλοο Περιπολικό Σκάφος και ένα Ελικόπτερο προκειμένου να πραγματοποιηθεί αναγνώριση ατόμων επί της νήσου. Παράλληλα τρία Ταχύπλοα Περιπολικά Σκάφη εξασφάλιζαν από τις πρώτες πρωινές ώρες την επιτήρηση-ασφάλιση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής με στόχο την απρόσκοπτη εξέλιξη της άσκησης, συντονιζόμενα από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η συμμετοχή των επιχειρησιακών μέσων και μονάδων του Λιμενικού Σώματος είχε ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της άσκησης και προκάλεσε τα εγκωμιαστικά σχόλια και συγχαρητήρια τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. για το αξιόμαχο των στελεχών.

Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου