Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Μ.36 στο Λαύριο

Τρί, 20/11/2012 - 15:56

Μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Μ.36 στο λιμάνι του Λαυρίου διενεργήθηκε χθες επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και διαπιστώθηκε αύξηση θερμοκρασίας της δεξιάς κύριας μηχανής με αποτέλεσμα κατά δήλωση του Πλοιάρχου και του Α΄ Μηχανικού τη μείωση του φορτίου λειτουργίας της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης του και προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» Ν.Π. 9492 στην Ιερισσό

Τρί, 20/11/2012

Η Λιμενική Αρχή Ιερισσού ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα ότι κατά τη διάρκεια απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» Ν.Π.9492 στο λιμάνι της Τρυπητής Χαλκιδικής, για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Ουρανούπολη για Δάφνη και επιστροφή, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά (ΔΕ) κύρια μηχανή.

Άμεσα μετέβη στο πλοίο προσωπικό του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) της Λιμενικής Αρχής διαπιστώνοντας τη βλάβη.

Από το Λιμεναρχείο Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο της γραμμής.

Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου