Σχετικά με την Πλοηγική Υπηρεσία

Τετ, 14/11/2012

Σε συνέχεια του δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών για την αναδιοργάνωση της Πλοηγικής Υπηρεσίας, καθώς και σχετικών δημοσιευμάτων στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής συνέστησε τον Απρίλιο του 2012 Ομάδα Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση της Πλοηγικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εισηγηθεί σχετικά στην Πολιτική ηγεσία του τότε Υπουργείου (ΥΠΑΑΝ).

Με την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η Ομάδα Εργασίας συνέχισε το έργο της υπό το νέο Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, προκειμένου να εισηγηθεί σχετικά στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη. Η Ομάδα είχε συνέλθει δύο φορές έως τον Ιούλιο 2012 και οκτώ φορές από τον Αύγουστο έως σήμερα.

Η εν λόγω Ομάδα δεν έχει καταλήξει στις οριστικές προτάσεις της, δεδομένου ότι οι εργασίες της συνεχίζονται. Συνεπώς δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση, όπως εσφαλμένα έχει γραφτεί.

Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου - Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής / Δελτίο Τύπου